AMSTERDAM - Ajax mist zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen FC Zwolle aanvoerder Rafael van der Vaart en spits Zlatan Ibrahimovic. Beide spelers zijn geblesseerd, meldde de Amsterdamse club zondag.

Van der Vaart liep zaterdag op de training een enkelblessure op toen hij in botsing kwam met Wesley Sneijder. In de Telegraaf zei de international dat hij even vreesde voor deelname aan EURO 2004, maar waarschijnlijk hoeft hij maximaal twee weken rust te houden.

Van der Vaart repte in de krant over een 'standaardverzwikking waar zo'n één à twee weken voor staat'. Voor de zekerheid laat hij maandag een scan maken van het gewricht.

Ibrahimovic kwam met liesklachten terug van een wedstrijd met hetnationale team van Zweden en is onvoldoende hersteld.Trainer Koeman heeft wegens het wegvallen van de twee aanvallersde jonge Ryan Babel aan de selectie toegevoegd.

Ajax kan de landstitel vandaag al winnen, maar dan moet PSV punten laten liggen tegen FC Volendam. Volgende week kan Ajax het feest in eigen huis inluiden als NAC Breda in de ArenA wordt verslagen.