HOOFDDORP - FC Barcelona heeft zondag zonder problemen afgerekend met Getafe. De lunchwedstrijd in Camp Nou eindigde in een 6-1 zege voor de thuisploeg. 

Al na dertien minuten zaten de Catalanen op rozen. In de zesde minuut sloeg Alexis Sanchez toe na een fantastische pass van Andrés Iniesta en nog voor het kwartier gleed Lionel Messi de 2-0 binnen.

De Argentijn stelde daarmee zijn record van aantal achtereenvolgende competitieduels met minimaal één doelpunt op dertien.

Barcelona schakelde hierna een tandje terug om pas in de beginfase van de tweede helft het tempo op te voeren. Het resulteerde in de 3-0 van David Villa, die als eindstation fungeerde van een soepele aanval.

Invaller Tello zorgde twaalf minuten voor de tijd voor de 4-0, waarna Alvaro Vazquez de eer redde namens de bezoekers. De koploper had evenwel het laatste woord: Iniesta en Gerard Piqué schoten bij het scheiden van de markt raak.

Twaalf punten

FC Barcelona heeft nu een voorsprong van twaalf punten op Atletico Madrid, dat zondagavond in actie komt tegen Rayo Vallecano.

Real Madrid, dat zaterdag met 4-1 won van Sevilla, volgt op zestien punten van de koploper.