ALKMAAR - AZ is zaterdagavond in de Alkmaarderhout niet verder gekomen dan 2-2 tegen NAC Breda. Voor rust scoorden Meerdink en Landzaat voor AZ. In de tweede helft kwam NAC terug via Boussaboun en Diba.

Roda JC wint bij FC Twente

Roda JC heeft bij FC Twente de overwinning behaald. De Limburgers wonnen met 2-1 dankzij doelpunten van Vicelich en Cristiano. Razmi maakte de enige treffer voor de thuisploeg, die over drie weken voor de bekerfinale tegen FC Utrecht aantreedt.

ADO houdt Heerenveen in de wacht

SC Heerenveen is nog steeds niet zeker van Europees voetbal. Het laatste ontbrekende punt werd zaterdagavond in Den Haag niet binnengehaald. ADO zegevierde namelijk met 1-0 en speelde zich daarmee praktisch veilig op de 15e plaats in de eredivisie. Spits Peter Hofstede maakte 3 minuten na rust het enige doelpunt. ADO verdiende de overwinning vanwege een veel grotere werklust dan de tegenstander.

Willem II veel te sterk voor RBC

Willem II heeft zaterdagavond het Brabantse onderonsje met RBC Roosendaal in zijn voordeel beslecht: 3-0. Een ruim verdiende zege voor de Tilburgers, voor wie evenals voor de Roosendalers niets meer op het spel stond. Caluwé nam twee treffers voor zijn rekening, waarvan de eerste voor rust uit een strafschop. Denneboom bepaalde de eindstand op 3-0.