SEPANG - Ferrari-autocoureur Michael Schumacher start zondag vanaf pole position in de Grote Prijs van Maleisië, de tweede race om het werelkampioenschap in de Formule 1. De Duitse viervoudig wereldkampioen reed zaterdag de snelste kwalificatietijd op het circuit van Sepang. Naast hem op de eerste startrij staat de Colombiaan Juan Pablo Montoya van het Williams-team.

Schumachers tijd van 1.35,266 minuut op de hete zaterdag was goed voor een gemiddelde snelheid van ruim 209 kilometer per uur. Montoya was 0,231 seconde langzamer. De Duitser lijkt ongenaakbaar in Sepang; hij won sinds het debuut van de Grote Prijs van Maleisië in 1999 alle kwalificaties en twee van de drie races.

De tweede coureur van het Ferrari-team, de Braziliaan Rubens Barrichello, start zondag vanaf de derde startpositie. Ralf Schumacher, de jongere broer van Michael die net als Montoya in een Williams-BMW rijdt, neemt de vierde startplek in.

Ralf Schumacher ramde twee weken geleden kort na de start van de Grote Prijs van Australië de Ferrari van Barrichello. De botsing had tot gevolg dat acht racewagens uitvielen.

/DOSSIERFormule 1