SAN JOSE - Drievoudig olympisch kampioene Marion Jones enTim Montgomery (wereldrecordhouder op de 100 meter) hebben hetdesigndrug THG ontvangen van het voedingsmiddelenbedrijf BALCOLaboratoriums. Dat meldde de Amerikaanse krant San Jose Mercurymaandag.

De krant zou een memo van een federale onderzoeksrechter hebbeningezien, waarin de namen van 27 sporters worden genoemd die hetverboden middel THG hebben ontvangen.

Op de lijst staan veelbekende topsporters, onder wie de Amerikaanse atletes Kelli White(wereldkampioene 100/200 meter) en Michelle Collins (werelkampioenem indoor), Alvin en Calvin Harrison (olympischemedaillewinaars), de Brit Dwain Chambers (Europees kampioen overm) en de Amerikaanse honkballer Barry Bonds.

Verhoor

Volgens de krant zou BALCO-directeur Victor Conte de namentijdens een verhoor hebben genoemd. De advocaten van Conte sprekenin alle toonaarden tegen dat hun cliënt deze namen zou hebbenprijsgegeven.

Een van de hoofdpersonen in dit dopingschandaal is Marion Jones.De Amerikaanse krant New York Times meldde zaterdag al dat Joneseen cheque van 7350 dollar heeft gestuurd naar de directeur vanBALCO. De atlete heeft al eerder verklaard dat ze Conte niet kenten herhaalde dit zaterdag na atletiekwedstrijden in de VerenigdeStaten.

Niet verbaasd

"Ik heb nooit iets getekend en gezien en ik heb niets gewetenvan cheques voor BALCO. Dat is het enige wat ik hierop kanzeggen", aldus de drievoudig olympisch kampioene. Jones is ervanovertuigd dat in het Amerikaanse systeem haar naam wordt gezuiverd,maar is niet verbaasd dat haar naam opnieuw opduikt in de zaak."Niets verrast mij meer."