ALMERE - Sparta Rotterdam heeft de koppositie in de eerste divisie vrijdag met verve verdedigd. Het won het uitduel met Almere City FC met 0-3.

Donovan Deekman en Crescendo van Berkel hadden de gasten voor rust al op 0-2 gezet, na rust maakte Sandro Calabro de derde.

MVV en Helmond Sport bleven in het spoor van Sparta. De Limburgers wonnen enigszins moeizaam met 1-2 bij Excelsior, door een treffer in blessuretijd van Leroy Labylle. Excelsior speelde de laatste twintig minuten met een man minder door rood voor Kevin van Diermen.

Helmond Sport boekte een 4-2 zege bij FC Dordrecht. De Brabanders liepen na een 1-1-ruststand pas in de tweede helft weg bij de thuisploeg, door in de laatste twintig minuten drie keer te scoren.

De Graafschap

De Graafschap verspeelde in eigen huis punten tegen het laaggeklasseerde Eindhoven. Santi Hulst werkte pas in de 78e minuut een achterstand weg: 2-2.

Go Ahead Eagles had een vrij eenvoudige avond. De formatie uit Deventer stond tegen Fortuna Sittard al na vijf minuten met een man meer, door een rode kaart voor Jurjan Mannes. Xander Houtkoop droeg met twee treffers bij aan de 4-1 zege.

Tom Weert hielp FC Den Bosch met twee goals langs FC Emmen (2-1). De noordelijke derby tussen Cambuur en Veendam werd afgelast vanwege een door de sneeuwval onbespeelbaar veld.