EINDHOVEN - PSV en Feyenoord hebben donderdag de eerste Nederlandse kwartfinale in de historie van de UEFA-beker besloten met een gelijkspel: 1-1. In het uitverkochte Philipsstadion van Eindhoven strafte Pierre van Hooijdonk in de 45e minuut een fout van Kevin Hofland af: 1-0. Mateja Kezman maakte in de 47e minuut op aangeven van Mark van Bommel de gelijkmaker: 1-1.

Het was alweer de derde keer dit seizoen dat beide ploegen een onderling duel met een gelijkspel afsloten. De competitiewedstrijd in De Kuip eindigde in 0-0. Ook de bekerwedstrijd in Eindhoven leverde aanvankelijk geen winnaar op: 1-1. PSV nam uiteindelijk de strafschoppen beter.

Anders dan tijdens de twee voorgaande ontmoetingen was Feyenoord dit keer de betere ploeg. De Rotterdammers kregen ook de beste kansen. Van Hooijdonk en Bonaventure Kalou faalden echter in kansrijke positie. PSV was in de slotfase nog twee keer dichtbij de overwinning. Dennis Rommedahl en Kezman schoten echter over het doel van keeper Edwin Zoetebier. De return is volgende week donderdag in De Kuip.