NICOSIA - Hapoel Tel Aviv mocht zijn thuiswedstrijd in de kwartfinale van het toernooi om de UEFA-beker niet in eigen stad afwerken. Zelfs op het neutrale terrein van het GSP-stadion van Nicosia bleken de Israëliërs te sterk voor AC Milan. Met de ruggesteun van 1-0 kan Hapoel zich gaan opmaken voor de ontknoping in San Siro, over een week.

Hapoel houdt zelfs op Cyprus Milan in bedwang Hapoels thuiswedstrijd werd op last van de UEFA verplaatst. De Europese voetbalautoriteiten achten Tel Aviv momenteel niet veilig genoeg. Eigenaar Moshe Theumim had aangeboden supporters die de reis naar Cyprus wilden maken financieel te ondersteunen. Van het aanbod werd slechts door 2000 fans gebruik gemaakt.

Zo kon het gebeuren dat er bijna net zoveel politie-agenten aanwezig waren als sportliefhebbers uit Israël. In en rond het stadion zaten 1300 veiligheidsfunctionarissen, om eventuele aanslagen te voorkomen. Dat is een derde van de totale mankracht van de Cypriotische politie.

Dat Hapoel zich op het voetbal wist te concentreren mocht op zich al een wonder worden genoemd. Drie spelers van de club waren recentelijk indirect betrokken bij een Palestijnse aanslag in een restaurant in Tel Aviv. Abuksis en Domb waren ten tijde van de schietpartij in het etablissement. Doelman Elimelech was er net vertrokken. Het drietal stond tegen Milan in de basis.

Eén ding zat wel mee voor Hapoel, dat eerder onder meer Parma en Chelsea uitschakelde. Dat was dat de Italianen al tijden niet in goeden doen zijn. Milan, dat in de vorige ronde pas via de strafschoppenreeks ontsnapte tegen Roda JC, speelde ook in Nicosia niet overtuigend.

Bij rust leidde de thuisclub dan ook met 1-0, door een treffer van Clescenko. Daar bleef het bij, ondanks sterk aandringen van Milan in de slotfase. Doelman Elimelech hield zijn elftal met enkele goede reddingen op de been.