LONDEN - Arsenal heeft zondag voor de dertiende keer de Engelse landstitel veroverd. De ploeg van aanvaller Dennis Bergkamp speelde zelf met 2-2 gelijk in de derby tegen Tottenham Hotspur, naaste concurrent Chelsea verloor met 2-1 van Newcastle United.

Arsenal, dat nog vier wedstrijden in de Premier League moet afwerken, kwam daardoor op 82 punten. Chelsea, dat al een wedstrijd meer speelde, staat op 72. De ploeg van Hasselbaink en Melchiot kan de achterstand van tien punten niet meer goedmaken. Het is de derde titel voor de Gunners onder leiding van de Franse coach Wenger.

Arsenal leek zondag lange tijd op weg naar een simpele zege. Bergkamp, die nog niet heeft bijgetekend op Highbury, zette zijn ploeg op het spoor van de overwinning. Eerst bediende hij aanvoerder Vieira op maat, daarna stond hij met Vieira aan de basis van de tweede treffer van Pires.

De Spurs gaven het echter niet op. Na de rust scoorde Redknapp tegen op White Hart Lane. Uiteindelijk verspeelde Arsenal de winst diep in de blessuretijd. Robbie Keane benutte een strafschop. De titel mag dan binnen zijn, de competitie is voor de ploeg van Wenger nog niet gespeeld.

De Gunners zijn dit seizoen nog ongeslagen in de Premier League. Indien de kampioensploeg de competitie zonder nederlaag afsluit is het na Preston North End in het seizoen 1888-89 de tweede Engelse ploeg die het seizoen ongeslagen voltooit.

De mogelijke topprestatie van Arsenal spreekt echter wel iets meer tot de verbeelding dan het historische wapenfeit van Preston North End. Destijds stonden slechts 22 duels in de hoogste afdeling op het programma. Nu zijn dat er 38.