NIJMEGEN/BREDA/GRONINGEN/ROTTERDAM - Op bezoek bij NEC heeft Ajax zondagmiddag voor de derde keer op rij niet kunnen winnen.

De Amsterdammers kwamen niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel en kunnen op eigen kracht pas over twee weken kampioen worden. NAC is dan de tegenstander. Ajax heeft drie wedstrijden voor het einde van de competitie nog zes punten meer dan nummer twee PSV.

ADO

NAC Breda heeft de zorgen van ADO Den Haag vergroot. De Brabanders wonnen zondagmiddag met 1-0. Door de nederlaag heeft ADO nog maar drie punten voorsprong op de nummer zestien van de eredivisie, FC Zwolle. De enige treffer in Breda kwam op naam van Feher. Die scoorde al vroeg in de wedstrijd.

Video NAC - ADO: Modem / Breedband

FC Zwolle heeft zondag in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt behaald bij FC Groningen: 2-2. Voor de Groningers scoorden Van Gessel en Matthijs voor rust in het Oosterpark. Van der Haar en Almeida maakten in de tweede helft de doelpunten voor FC Zwolle.

Feyenoord

Met zomeravondvoetbal heeft Feyenoord zondagmiddag gewonnen van hekkensluiter FC Volendam: 2-0. Smolarek en Kuijt (strafschop) brachten de treffers op hun naam. Feyenoord bleef voor de tiende keer op rij ongeslagen.