NIJMEGEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de binnenstad van Nijmegen vijf supporters van Feyenoord aangehouden. Een groep van ongeveer vijftig fans was naar de stad gekomen in de hoop er aanhangers van Ajax te treffen, aldus een politiewoordvoerder zondag.

Ajax speelt zondagmiddag in Nijmegen de competitiewedstrijd tegen NEC. Supporters van de Amsterdamse club zijn volgens de politie nog niet in Nijmegen gesignaleerd.

Twee verdachten bleken in het bezit van een honkbalknuppel en een ploertendoder. Een Feyenoord-fan achter het stuur van een auto is aangehouden omdat hij op het Keizer Karelplein een politieauto van de weg probeerde te drukken.

Anderhalve week geleden bestormden aanhangers van Ajax het veld na afloop van een wedstijd tussen Jong Ajax en Jong Feyenoord in Amsterdam. De Amsterdamse supporters gingen spelers en technische staf van de Rotterdamse club te lijf. Sindsdien gaan geruchten dat Feyenoord-fans wraak willen.

Omdat NEC-Ajax een risicowedstrijd is, was de ME in de nacht van zaterdag paraat en snel ter plaatse. Om de rust te bewaren bleven pelotons in de stad.