ROOSENDAAL - Zonder noemenswaardige problemen heeft PSV zaterdagavond de uitwedstrijd bij RBC gewonnen (0-3). Van Bommel en Kezman beslisten het duel binnen 22 minuten. Rommedahl bepaalde 2 minuten voor tijd de eindstand.

Omdat PSV een veel beter doelsaldo heeft dan nummer drie Feyenoord, hebben de Eindhovenaren de laatste drie duels nog zes punten nodig om de tweede eindklassering definitief veilig te stellen. De Brabanders beëindigen het seizoen met optredens tegen Volendam, ADO Den Haag en AZ.

PSV vreest voor Kezman

Trainer Guus Hiddink van PSV vreest dat hij de laatste drie wedstrijden van het seizoen niet meer over Mateja Kezman kan beschikken. De topschutter kwam zaterdagavond in de 57e minuut van de door de Eindhovenaren gewonnen wedstrijd bij RBC (0-3) hard in aanraking met verdediger Viedma. Kezman verliet direct het speelveld en vertrok nog tijdens de wedstrijd naar Eindhoven voor medisch onderzoek.

"Ik hoop dat ik het mis heb", aldus Hiddink. "Maar ik hoorde dat Kezman ook bloed had gespuugd. Dat kan een ernstige zaak zijn. Misschien iets met zijn nieren of zo. In dat geval vrees ik dat hij dit seizoen niet meer in actie komt."

AZ in UEFA Cup

AZ heeft zich zaterdagavond met een klinkende overwinning van 7-0 op RKC Waalwijk en na het verlies (2-0) van Willem II bij FC Twente zeker gesteld van Europees voetbal.

De Alkmaarders zijn onbereikbaar geworden voor de concurrenten Willem II en Roda JC. De vijfde plaats geeft al recht op deelname aan de UEFA Cup. Bij AZ was Meerdink de grote man met drie treffers en een voorzet aan Perez. Landzaat (4-0) en Nelisse (5-0 en 7-0) maakten de overige treffers.

Vitesse pakt punt bij Heerenveen

Vitesse heeft zaterdagavond in de strijd tegen degradatie een belangrijk punt behaald bij Heerenveen: 0-0. De Arnhemmers waren na rust het dichtst bij de zege, maar Amoah schoot de bal na een vrije trap op de paal.

Korte opleving voldoende voor Twente

FC Twente had aan een korte opleving voldoende om drie punten te veroveren tegen Willem II: 2-0. De Enschedeërs speelden alleen in het eerste kwartier na rust voluit en scoorden in die fase dankzij een afstandsschot van Gakhokidze. Uiteindelijk maakte Blaise N'Kufo er in de slotfase nog 2-0 van.