LONDEN - Manchester United heeft zaterdag het laatste sprankje hoop op het Engelse kampioenschap verspeeld. De ploeg van Ruud van Nistelrooij verloor in het eigen stadion Old Trafford met -0 van Liverpool, waardoor Manchester koploper Arsenal definitief niet meer kan achterhalen.

Arsenal kan zondag kampioen worden in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur en onttroont ManUnited dan definitief als de kampioen van Engeland. Ook nummer twee Chelsea speelt pas op zondag, uit bij Newcastle United.

Champions League

Liverpool kon de overwinning op Manchester United goed gebruiken. De ploeg is nog volop in de strijd om de vierde plaats, die in de Premier League recht geeft op een plaats in de voorrondes van de Champions League. Ook Aston Villa, Newcastle United en Fulham hebben nog zicht op de vierde plaats.

Aston Villa en Fulham kwamen beide zaterdagmiddag in actie. Villa won met 2-1 van Middlesbrough. Het laatste halfuur van het duel speelde de ploeg met tien man, omdat Solano van het veld werd gestuurd. De stand was op dat moment 1-1 door goals van Job (Middlesbrough) en Barry. Ondanks de ondertalsituatie maakte Crouch in de 89e minuut de winnende treffer voor Aston Villa.

Fulham

Fulham won thuis vrij eenvoudig met 2-0 van Charlton Athletic. Voor de club van Edwin van der Sar, Collins John en Bobby Petta (alledrie een basisplaats) maakten Malbranque en Davis de goals. Newcastle lijkt overigens de beste papieren te hebben voor de vierde plaats. De ploeg heeft, met twee wedstrijden minder gespeeld nu 3 punten minder dan Liverpool. Bij winst op Chelsea neemt de ploeg die PSV uit de Uefa-Cup stootte de vierde plaats over.

Van Nistelrooij

Manchester United moet inmiddels ook vrezen voor de tweede plaats op de ranglijst door het verlies tegen Liverpool. Ruud van Nistelrooij speelde geen rol in de wedstrijd; hij had geen basisplaats en zat zelfs niet eens op de bank. Danny Murphy maakte in de 62e minuut de enige goal. Vanaf 11 meter faalde hij niet, -1.