EINDHOVEN - PSV is teleurgesteld in Robin van Persie. De Eindhovense club probeerde de afgelopen week tevergeefs de talentvolle spits van Feyenoord in te lijven, maar lijkt zich inmiddels te hebben neergelegd bij het afketsen van die transfer.

De zaakwaarnemers van Van Persie verschenen vrijdag zonder af te melden niet op een afspraak. "Toen wist ik wel hoe laat het was", aldus PSV-voorzitter Harry van Raaij van PSV.

De preses voelt zich gebruikt door het kamp-Van Persie. "Dat is nog wel de minste bewoording. Ik heb uit de media begrepen dat hij voor Arsenal heeft gekozen. Wij proberen hem echter al twee dagen te bereiken, maar krijgen bij niemand gehoor. Dat is nogal vreemd."

Het Rotterdams Dagblad meldde zaterdag dat Van Persie tot 2008 bij Arsenal heeft getekend. Bij Feyenoord wil niemand reageren op het nieuws. Van Persie en de club hebben wel de afspraak dat hij dit weekeinde duidelijkheid geeft over zijn toekomst. De zaakwaarnemer van Van Persie was de hele dag onbereikbaar voor commentaar.