BERLIJN - Onder leiding van de nieuwe trainer Erik Gerets lijkt VfL Wolfsburg hard op weg de dreigende degradatie uit de Bundesliga af te wenden. Met de voormalig PSV-coach op de bank won de club zaterdag zijn eerste uitwedstrijd sinds 20 september vorig jaar. Borussia Mönchengladbach was het slachtoffer, 2-0.

Destijds won Wolfsburg bij 1. FC Köln, inmiddels een vrijwel zekere degradant. Vervolgens werden tien van de elf ontmoetingen in den vreemde verloren. Gerets heeft bij zijn nieuwe vereniging inmiddels drie duels achter de rug, waarvan hij er twee won.

Vanzelf ging het niet voor Wolfsburg. Mönchengladbach was aanvankelijk beter en zag de Fin Kolkka, ook al oud-PSV'er, in de openingsfase op de paal schieten. Door treffers van Baiano en Karhan trokken de spelers van Gerets daarna de ontmoeting naar zich toe. De laatste 20 minuten, bij 2-0, speelde Wolfsburg wegens de rode kaart van Thiam met een man minder.

Bayern München

Met de vierde opeenvolgende zege verdrong VfB Stuttgart (voorlopig?) Bayern München van de tweede plaats. De recordkampioen speelt zondag tegen de door de nieuwe coach Gerald Vanenburg getrainde stadsgenoot 1860. Stuttgart won zaterdag bij Hannover, -0. Meissner maakte het beslissende doelpunt al na 10 minuten. Leverkusen versloeg Dortmund (3-0), dat mogelijkerwijs kwalificatie voor een internationaal toernooi gaat missen.

Leverkussen daarentegen houdt uitzicht op de Champions League. De club is al zeven achtereenvolgende duels ongeslagen. De treffers kwamen op naam van Babic, Franca en Berbatow. De laatste scoorde uit een strafschop.

Schalke

Schalke leed zijn derde opeenvolgende nederlaag. In Rostock was Hansa te sterk, 3-1. Max, uitgerekend oud-speler van de "Köningsblauen" bepaalde het verschil door bij een 1-1 stand twee keer te scoren voor de club uit het voormalige Oostblok.

Hertha BSC

Hertha BSC verliet door de zege op Kaiserslautern (3-0) na acht speelronden een degradatieplaats. Frankfurt staat nog wel onder de "streep", maar de club beëindigde wel een reeks van vijf opeenvolgende nederlagen door Freiburg te verslaan (3-0).