KATWIJK - Autocoureur Jan Lammers heeft een topbezetting geformeerd voor zijn tweede Dome Judd-racewagen, die op 12 juni mag starten in de 24 uur van Le Mans. De Nederlander Tom Coronel en de voormalige Britse formule-1-coureurs Justin Wilson en Ralph Firman kruipen achter het stuur.

Zelf is de ervaren Lammers (47) kopman van de eerste Dome Judd. Hij vormt een team met de Amerikaan Chris Dyson en de Japanner Katsumoto Kaneishi.

Racing For Holland, het team van Lammers, kreeg vorige week pas te horen dat het een tweede auto aan de start mag brengen. Hij had slechts 48 uur de tijd om drie rijders te vinden: ",Als ik eerlijk ben was het financieel gezien misschien beter geweest als ik voor andere coureurs had gekozen, maar ik wilde toppers. Die heb ik nu", aldus Lammers.

Topcoureurs

Coronel staat voor de vierde keer aan de start in Le Mans. Wilson reed vorig jaar Formule 1 voor Minardi en Jaguar, dit seizoen racet hij in de Amerikaanse tegenhanger van de Formule 1, de Champ Cars. Firman behaalde net als Tom Coronel veel successen in Japan. Ook hij reed vorig jaar in de Formule 1 voor Jordan. De Brit rijdt dit jaar in de Nissan World Series.

De kompanen van Lammers zijn minder bekend, maar genieten wel degelijk reputatie. Dyson werd vorig jaar kampioen in de American Le Mans Sportscar-klasse in de Verenigde Staten. Kaneishi racete het afgelopen seizoen in de DTM.

Franse stratenrace

Behalve de twee Domes van Lammers doen dit jaar ook twee Nederlandse Ferrari-teams mee aan de 72e editie van de roemruchte Franse stratenrace. John Bosch, oud-teamgenoot van Lammers in Le Mans, bestuurt een van de Ferrari's van Barron Connor Racing. Mike Hezemans zit in de andere.