NOUAKCHOTT - Sepp Blatter vreest dat valsspelers de voetbalsport altijd zullen bezoedelen. Dat zei de voorzitter van de wereldbond FIFA donderdag.

''Voetbal is een spel en in een spel zijn er altijd bedriegers. We zullen bedrog nooit kunnen stoppen'', aldus Blatter tijdens een persbijeenkomst in het Afrikaanse Mauritanië.

Hij reageerde op de bevindingen van Europol over matchfixing. De Europese opsporingsdienst meldde maandag dat wereldwijd bij 680 wedstrijden sprake is geweest van een vorm van omkoping.

''We weten al langer dat er gemanipuleerd wordt bij wedstrijden en we weten ook dat het heel moeilijk is om de organisaties die erachter zitten op te sporen'', aldus de Zwitser.

Hardnekkig gevaar

Blatter noemde matchfixing een grote bedreiging. ''Als wedstrijden niet eerlijk verlopen, raken de mensen hun interesse voor de sport kwijt. Het is een hardnekkig gevaar."

"Zelfs onze alarmeringssystemen zijn niet in staat gebleken de problemen te beteugelen. Er is ook bijna geen wetgeving om de schuldigen te kunnen straffen.''