WASHINGTON - US Postal Service stopt eind 2004 met het sponsoren van de professionele wielerploeg waarin vijfvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong kopman is. Het Amerikaanse staatsbedrijf gaf vrijdag aan dat de successen van Armstrong niet tot de gewenste extra inkomsten hebben geleid.

De Texaan, die momenteel in zijn geboorteland meefietst in de Ronde van Georgia, reageerde licht aangeslagen op het besluit van zijn trouwe geldschieter: "Ik heb alleen maar goede herinneringen aan het bedrijf, want dankzij US Postal kon ik in 1998 (het jaar waarin hij genezen was van kanker, red.) weer gaan racen. Zonder deze sponsor zou ik geen enkele keer de Tour hebben gewonnen."

Ronde van Georgia

De vijfde etappe in de Ronde van Georgia kreeg vrijdag de Amerikaan Jason McCartney als winnaar. De renner kwam na een rit van 224 kilometer alleen aan in finishplaats Dahlonega. McCartney had 53 seconden voorsprong op het peloton, waarin de Italiaan Commesso de spurt won. Armstrong behield de leiding in het algemeen klassement.