ROTTERDAM - Feyenoord voelt niets voor de renovatieplannen voor De Kuip die van verschillende kanten bij de club zijn binnengekomen.

Hoe gevarieerd ook, alle drie de varianten zouden bedrijfseconomisch niet haalbaar zijn, zei directeur Jan van Merwijk van stadion De Kuip donderdag tijdens een gecombineerde gemeenteraadscommissie Bouw en Sport in Rotterdam.

De club en de directie van De Kuip willen een nieuw stadion en hebben daar ook een plan voor. De gemeenteraad wilde deze vergelijken met de renovatievarianten.

De raad is niet alleen nodig voor benodigde vergunningen, maar mogelijk ook voor geld en anders een garantstelling voor de lening die nodig is om te gaan verbouwen of nieuwbouw te plegen.

Opvallende variant

De meest opvallende verbouwvariant was die van dertig vrijwilligers, bekend onder de naam Red De Kuip. Deze stichting presenteerde een uitgebreid plan dat voorziet in een derde tribunelaag en een schil die tot over de derde laag wordt getrokken.

''Er komt in ons plan geen dak op, want dat kost vijftig tot honderd miljoen euro extra'', lichtte een initiatiefnemer toe.