KERKRADE - De wedstrijd tussen Roda JC en FC Utrecht begon een kwartier later dan gepland en duurde voor de gasten uiteindelijk twee minuten te lang. In de blessuretijd bracht invaller Cristiano met een rake kopbal de Limburgers langszij: 1-1.

De onverwacht lange busreis van FC Utrecht naar Kerkrade leek zich te lonen. De spelersbus werd door files zo lang opgehouden, dat de aftrap vijftien minuten werd uitgesteld. Die vertraging leek juist gastheer Roda JC te verlammen.

De Limburgers speelden voor rust bedroevend slecht en hielpen FC Utrecht een handje bij de openingstreffer die tot stand kwam na een grove dekkingsfout van Brouwers. De jonge verdediger zag tot zijn schrik Tanghe binnendoor glippen. De ervaren middenvelder van FC Utrecht mikte met een beheerste lob de bal over de graaiende handen van doelman Kujovic.

Foute passes

De achterstand schudde Roda JC niet wakker, integendeel. De gastheer grossierde voor rust in foute passes, tot wanhoop van trainer Vloet, die brullend van woede voor de dug-out op en neer stampte. Ook de stormloop van Roda JC in het tweede bedrijf kon FC Utrecht lange tijd niet verontrusten. Slechts een keer haalden de gasten opgelucht adem, toen doelman Terol met zijn voet de inzet van Van Dessel stopte.

De beste kans was opnieuw voor FC Utrecht. Spits Leitoe dook vogelvrij op voor doelman Kujovic die met een knappe reflex redde. Vloet offerde in de slotfase een middenvelder en verdediger op voor twee aanvallers, maar ook dat leek de Limburgers niet te baten. Toen iedereen in het Roda-kamp zich al had neergelegd bij een nederlaag, sloeg Cristiano in blessuretijd toe.