HOOFDDORP - Lance Armstrong lijkt toch gehoor te willen geven aan een verzoek van het Amerikaanse antidopingagentschap USADA om details te verstrekken over zijn jarenlange dopinggebruik. 

"We zijn in contact met meneer Armstrong en zijn vertegenwoordigers. We hebben begrepen dat hij wil helpen om de sport schoon te krijgen", vertelt USADA-baas Travis Tygart aan Cyclingnews.

Het USADA stelde aanvankelijk 6 februari als deadline voor een mogelijk gesprek. Armstrong, die in januari zijn dopinggebruik bekende in een interview met Oprah Winfrey, heeft nu twee weken extra de tijd gekregen om 'enkele details te regelen'.

Twee weken geleden vroeg Armstrongs advocaat Tim Herman zich nog openlijk af waarom zijn cliënt zou samenwerken met het USADA. "Zij zijn niet geïnteresseerd in het schoner maken van het wielrennen."

Het USADA besloot Armstrong vorig jaar levenslang te schorsen en hem zijn zeven Tourzeges te ontnemen. In een zeer omvangrijk rapport werd de Texaan omschreven als een van de leiders van het meest professionele, succesvolle en geavanceerde dopingsysteem aller tijden.

8,88 miljoen euro

Overigens maakte het verzekeringsbedrijf SCA woensdagavond bekend dat het een bedrag van twaalf miljoen dollar (8,88 miljoen euro) gaat terugeisen van Armstrong.

Na een verloren arbitragezaak over bonussen die al dan niet zouden moeten worden uitgekeerd voor Armstrongs Tourzeges maakte SCA in 2006 een bedrag van 7,5 miljoen dollar over aan de Texaan.

Het verzekeringsbedrijf wil nu ook onder meer de proceskosten en de geleden (reputatie)schade verhalen op Armstrong.