MONTE CARLO - De Rus Marat Safin heeft zich geplaatst voor de halve finales van het toernooi om de Masters Series in Monte Carlo. Hij ontdeed zich met 6-3 3-6 6-1 van de Spanjaard Alberto Martin. Hij treft in de strijd om een plaats in de finale favoriet Guillermo Coria. De verliezend finalist van vorig jaar won het Argentijnse onderonsje met David Nalbandian, 6-4 6-3.

De andere halve finale gaat tussen de Spanjaard Carlos Moya en de Duitser Rainer Schüttler. Moya versloeg de Rus Nikolai Davidenko met 6-4 7-6. Schüttler had weinig moeite met de vermoeide Brit Tim Henman, 6-3 6-1.

Vertrouwen

Safin begon als favoriet in het duel met Martin. De winnaar van de US Open in 2000 had Martin al vijf keer eerder verslagen. Na een goede start dreigde het even mis te gaan. "Ik wilde de wedstrijd snel afmaken en ging te veel fouten maken", verklaarde Safin het verlies van de tweede set. "Maar in de derde set kreeg ik mijn vertrouwen terug en dat was genoeg."

Na een verloren jaar wegens een polsblessure bewees Safin al bij de Australian Open dat hij terug is. Hij besefte vrijdag ook dat hij in zijn beste vorm moet zijn om zaterdag Coria te verslaan. "Ik sta nu tegenover een echte gravelspecialist. Het zal niet makkelijk zijn." Coria heerst weer op gravel. Tegen Nalbandian bleef hij voor de zestiende keer op rij ongeslagen tegen een landgenoot. "Ik voel me erg sterk als ik de baan op ga. Ik voel me als een winnaar."

Bijna perfect

Moya is een zege verwijderd van zijn derde finale in Monte Carlo. De winnaar van 1998 en verliezend finalist van 2002 treft met Schüttler een speler die weer in vorm lijkt te komen. De Duitser verloor dit seizoen al zeven keer in de eerste ronde en won in Monte Carlo in een week meer wedstrijden dan in de rest van het seizoen. "Ik maakte niet altijd de belangrijke punten, maar vandaag speelde ik bijna perfect."