EINDHOVEN - PSV verwacht nog komend weekeinde duidelijkheid van Robin van Persie. De Eindhovense club wil de aanvaller van Feyenoord graag een meerjarig contract laten ondertekenen. Bij de regerend landskampioen vragen ze zich af of de voorkeur van de Rotterdammer nog wel naar de Brabantse vereniging uitgaat.

PSV voerde de afgelopen week verschillende gesprekken met Van Persie en zijn zaakwaarnemer. De Eindhovense club wilde de overgang van de twintigjarige aanvaller het liefst voor het weekeinde nog afronden.

PSV en Feyenoord hebben zo goed als een akkoord over de transfer van Van Persie bereikt. De Brabanders willen ruim 3 miljoen euro voor de aanvaller betalen. Feyenoord eist een deel van de transfersom wanneer PSV de aanvaller ooit van de hand zou doen.

De afgelopen dagen meldden zich echter een aantal buitenlandse clubs bij de speler van Jong Oranje. Sevilla en Werder Bremen willen Van Persie dolgraag inlijven. Vertegenwoordigers van Schalke , Celtic, Glasgow Rangers toonden eveneens belangstelling. Zelfs Arsenal zou weer interesse in Van Persie hebben. De koploper van de Premier League zag in de winterstop nog af van de Rotterdammer.

"Ik weet het allemaal niet meer", verzuchtte voorzitter Harry van Raaij van PSV. "Ik wil op dit moment eigenlijk niets over deze kwestie kwijt. We verwachten zaterdag of zondag wel duidelijkheid", verklaarde technisch directeur Arnesen van de Eindhovense club. "Het is goed om te weten waar we aan toe zijn." Hiddink: "Ik denk dat Van Persie niet voor het geld maar voor zijn sportieve toekomst kiest. Ja, dit weekeinde zal het allemaal wel duidelijk worden."