HOOFDDORP - Gaël Monfils is komende week te bewonderen bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

Dat maakt de organisatie woensdag bekend. De Fransman heeft een wildcard gekregen van toernooidirecteur Richard Krajicek.

Monfils stond twee jaar geleden nog zevende op de wereldranglijst, maar zakte door blessureleed vorig jaar ver weg. Momenteel staat hij 108e.

Door afmeldingen van Radek Stepanek en Philipp Kohlschreiber, die geblesseerd zijn, kon Monfils aan het deelnemersveld worden toegevoegd. Ook de Sloveen Grega Zemlja is nu rechtstreeks toegelaten tot het hoofdschema.

De Bakker

Ook Robin Haase is op basis van zijn ranking direct geplaatst. De aan hem toebedeelde wildcard is gebruikt om Monfils te halen. Daardoor is de derde wildcard die Krajicek heeft eventueel nog beschikbaar voor een andere Nederlander. Thiemo de Bakker lijkt de voornaamste kandidaat.

Krajicek maakt vrijdag pas bekend wie de laatste wildcard krijgt. Hij wacht jaarlijks tot het laatste moment om er op voorbereid te zijn dat een top tien-speler zich op de valreep nog aanmeldt.

Extra's

Krajicek is gelukkig met de komst van Monfils. "Hij heeft in Rotterdam al eerder laten zien uitstekend uit de voeten te kunnen op deze ondergrond. Dat hij bovendien op de weg terug is, bewees hij dit jaar al met een halve finaleplaats in Auckland en een prachtige wedstrijd tegen Gilles Simon tijdens de derde ronde van de Australian Open."

"Ik ben blij dat ik hem met een wildcard naar Rotterdam heb kunnen halen. Hij is een speler die door het publiek graag gezien wordt en altijd iets extra’s brengt."