INDIAN WELLS - Zware zandstormen teisteren het masters tennistoernooi in Indian Wells. Woensdag moesten diverse partijen op buitenbanen worden onderbroken wegens harde windstoten en ronddwarrelend zand uit de Californische woestijn. Tennissers klaagden over gladde banen en zandkorrels in hun ogen.

Niettemin ligt het met veel geld gedoteerde toernooi (3,3 miljoen euro bij de mannen en 2,3 miljoen euro bij de vrouwen) nog redelijk op schema. Zo treffen Martina Hingis en Monica Seles elkaar donderdag in de halve finale bij de vrouwen. De Zwitserse Hingis, als tweede geplaatst, maakte in haar kwartfinale met rake meppen korte metten met de Zuid-Afrikaanse Amanda Coetzer (6-1 -2). De Amerikaase Seles bedwong in drie sets de Spaanse Arantxa Sanchez (6-3 3-6 6-3).

Tijdens de partij tussen de als vierde geplaatste Seles en Sanchez stak juist zo'n beruchte zandstorm op. In korte tijd was de baan bedekt met een laag zand. Verder spelen was onmogelijk, Seles moest na elke slagenwisseling met een natte handdoek het zand uit haar ogen vegen. De vrouwen zetten hun spel voort op de overdekte hoofdbaan.

Bij de mannen werd de als vijfde geplaatse Duitser Tommy Haas in de tweede ronde uit het toernooi geslagen door de Amerikaan Todd Martin. Pete Sampras hield zich staande en bereikte de derde ronde ten koste van de Spanjaard Albert Costa (6-4 6-4).