HOOFDDORP - Kiki Bertens hoopt volgende week de training te kunnen hervatten. De Wateringse moest deze week de Fed Cup laten schieten door een rugblessure. 

De kwetsuur zorgde ervoor dat Bertens zaterdag tijdens de halve finale van het WTA-toernooi in Parijs moest opgeven.

"Het gaat ietsje beter met mijn rug, maar het gaat wel langzaam", laat de 21-jarige speelster aan NUsport weten.

"Gelukkig is het geen ernstige blessure, maar ik heb besloten deze week nog rust te nemen en dan pas te gaan tennissen. Tijdens de kwalificaties in Parijs was een tussenwervelschijf verkeerd geschoten. Dat is vervolgens behandeld, maar ik bleef wel elke dag spelen. Dan raakt dat gedeelte geïrriteerd. Ik zit dus veel bij de fysiotherapeut."

Mijlpaal

Ondanks haar blessure versloeg Bertens in de Franse hoofdstad wel grote namen als Dominika Cibulkova en Lucie Safarova. "Ik wist wel dat ik een doorzetter was, maar heb nu laten zien dat ik wel erg goed kan knokken. Bij die kwartfinale tegen Safarova wist ik echt niet hoe ik die wedstrijd ooit uit kon spelen."

Bertens heeft dan ook geen spijt van haar besluit om toch door te spelen ondanks de rugklachten. "Achteraf gezien ben ik daar natuurlijk wel blij mee. De blessure was gewoon een beetje pech. Ik had de week daarvoor al pijntjes in mijn rug, maar ik denk niet dat ik dit had kunnen voorkomen."

Door haar goede resultaten trad ze maandag voor het eerst in haar carrière toe tot de top vijftig van de wereld. Bertens probeert niet te veel met haar ranking bezig te zijn, maar moet toegeven dat dit haar wel iets doet.

"Natuurlijk is het bijzonder. Dit is weer een mijlpaal die je hebt bereikt. Het geeft ontzettend veel vertrouwen voor de toekomst, ook omdat ik heb gezien dat ik van grote speelsters kan winnen."

Federer

Bertens baalt dat ze haar teamgenotes in de Fed Cup in de steek moest laten. Ze volgt het evenement op het Israëlische eiland Eilat vanaf de bank. "Nu regent het toevallig, dus kunnen ze niet spelen. Maar ik heb veel contact met de speelsters en captain Manon Bollegraf, dus ik probeer het goed te volgen."

"Het is wel heel erg jammer, we hadden nu een goed team en zitten in een poule met Slovenië, Bulgarije en Luxemburg waar kansen lagen. Ik hoop natuurlijk dat die meiden het alsnog goed gaan doen."

Zelf hoopt Bertens eind deze maand haar rentree te kunnen maken bij het graveltoernooi in het Mexicaanse Acapulco. Volgende week is ze ook even bij het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam te vinden. "Daar ga ik vast wel even naar Roger Federer kijken."