NEWCASTLE - De eerste wedstrijd van de halve finale UEFA-beker tussen Newcastle United en Olympique Marseille is donderdagavond in 0-0 geëindigd. Ook de andere halve finale, Villarreal-Valencia, eindigde doelpuntloos.

In St. James' Park te Newcastle kregen beide ploegen wel kansen op een score. Ameobi van de thuisclub zag zijn inzet gepareerd door doelman Barthez. Het dichtst bij een doelpunt was Drogba van Marseille. Zijn harde schot landde op de paal.

Evenwichtig

Verder gebeurde er weinig in het evenwichtige duel. De Russische scheidsrechter Ivanov gaf slechts één gele kaart, aan Beye van Olympique. In totaal kwamen ook maar twee wisselspelers in het veld.

"Vooral op het einde van beide helften waren er kansen voor beide ploegen", zei Newcastle-spits Shearer. "Beide elftallen zijn erg aan elkaar gewaagd. Het belangrijkste voor ons was het voorkomen van een doelpunt. En dat is gelukt. We krijgen in elk duel doelkansen. En ik ben ervan overtuigd dat we die in Marseille gaan benutten."

Villarreal

De andere halve finale was boeiender, ook al ontbraken ook in Villarreal de doelpunten. De gasten uit Valencia hadden het betere van het spel en drukten de thuisploeg op sommige momenten met de rug tegen het doel. Toch wisten de spitsen van Valencia doelman Reina niet te passeren. Angulo (in de 7e minuut) en Vicente (12e minuut) hadden de beste mogelijkheden. Angulo schoot over, het schot van Vicente werd met een prima reflex gepareerd door Reina.

Door het resultaat heeft Valencia de beste uitgangspositie. Villarreal mag echter een mooie statistiek koesteren. De kleine Spaanse formatie, die via de Intertoto een ticket voor de UEFA-beker kreeg, heeft dit bekertoernooi nog geen tegendoelpunt op eigen terrein geïncasseerd.