MONTE CARLO - Rainer Schüttler heeft voor de eerste keer in zijn tennisloopbaan de kwartfinale van de Masters Serie in Monte Carlo bereikt. De Duitser versloeg de Australiër Lleyton Hewitt in drie sets en 2 uur 23 minuten: 6-4 3-6 6-4.

De zege van Schüttler was opmerkelijk. In de beslissende set stond hij met 0-3 achter tegen de voormalige nummer één van de wereld. Hewitt kreeg zelfs twee breekpunten voor 4-0 maar kon niet doordrukken. De bepaald niet groots tennissende Schüttler toonde zijn vechtersmentaliteit en krabbelde terug om met 6-4 te winnen van de triomfator in Rotterdam in februari.

Gek incident

In de tweede set deed zich een gek incident voor. Bij 3-1 en een breekbal voor Schüttler sloeg Hewitt een opslag naast het vak. De opslag werd toch goedgekeurd. De Duitser protesteerde. Vervolgens haalde hij zijn mobieltje uit de zak en maakte een foto van de balafdruk op het gravel. De umpire bleef onvermurwbaar. Schüttler was woedend, verloor de controle én de tweede set.

In de beslissende set haalde hij zijn gram uit schier hopeloze situatie. Schüttler kreeg voor de kwartfinale de Brit Tim Henman als tegenstander. Henman won van de Chileense gravelspecialist Nicolas Massu.