MASAIEED - Karsten Kroon moet deelname aan de voorjaarsklassiekers vergeten. De renner van Team Saxo-Tinkoff kwam dinsdag ten val in de derde etappe van de Ronde van Qatar. 

Hij liep daarbij een forse snee op in een dijbeenspier en werd meteen geopereerd.

''De verwachting is dat ik pas over zes weken kan fietsen en dat het drie maanden duurt voordat ik weer kan koersen'', meldde Kroon vanuit Qatar.

De oud-coureur van Rabobank en BMC kwam al na achttien kilometer in aanraking met het asfalt in de rit van Al Wakra naar Masaieed.

''Het was echt een ongelooflijke valpartij. We reden met wind in de rug tegen de zeventig per uur toen ze ver voor me vielen. Ik remde, maar kon niet op tijd stilstaan en viel met weinig snelheid bovenop een andere renner'', beschreef hij zijn val.

Kroon dacht nog even dat de schade meeviel. ''Ik zag eerst alleen wat schaafwondjes, pas daarna ontdekte ik dat het mis was bij mijn knie.''

In het ziekenhuis volgde de diagnose en meteen ook de operatie. Kroon: ''De 'vastus medialis' is vlak bij mijn knie dwars door midden gesneden. Ik kan echt niet begrijpen wat dat veroorzaakt heeft, misschien een tandwiel. Ik heb een paar uur veel pijn gehad, maar nu gaat het prima.''

Tegenslag

Kroon kende de afgelopen jaren veel tegenslag. In 2010 zat hij maanden aan de kant na een val in de Waalse Pijl. Zijn voorjaar in 2011 stokte door een val in de Ronde van Vlaanderen waar hij zijn sleutelbeen brak. In datzelfde jaar brak hij een arm in de Ronde van Spanje.