HOOFDDORP - Klaas-Jan Huntelaar heeft dinsdag het trainingskamp van Oranje voor de oefeninterland van woensdag tegen Italië moeten verlaten.

De spits van Schalke 04 heeft last van een oogblessure en wordt vervangen door Arjen Robben. De aanvaller van Bayern München zat oorspronkelijk niet in de voorselectie.

"Huntelaar heeft niet getraind, hij had last van z’n oog. In het ziekenhuis is een bloeduitstorting geconstateerd. Hij kan niet spelen en is naar huis", liet Van Gaal dinsdag weten op de persconferentie in Noordwijk.

''Het is niet ernstig, maar hij heeft door de bloeduitstorting moeite om van veraf te zien. En dat is lastig voetballen.''

Robben kampte voor de winterstop met een blessure en zit de laatste weken op de bank bij Bayern. "Het oproepen van Robben is een uitzonderingsgeval door de blessure van Huntelaar. Ik heb nu een spits nodig en voor mij is Robben een spits van de buitencategorie."

Opstelling

De openhartige Van Gaal gaf meteen zijn hele opstelling prijs voor de ontmoeting met de Italianen in de Arena. Tim Krul staat onder de lat en de defensie wordt van rechts naar links gevormd door Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en debutant Daley Blind.

Jordy Clasie, Kevin Strootman en Adam Maher staan op het middenveld en in de voorhoede is er plaats voor Jeremain Lens, Robin van Persie en Ola John, die eveneens debuteert.

Strootman zal net als in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra in oktober de aanvoerdersband dragen omdat eerste keus Wesley Sneijder er niet bij is en tweede optie Dirk Kuijt op de bank zit.