HOOFDDORP - Igor Sijsling heeft zich dinsdag redelijk eenvoudig geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi in Zagreb.

De Amsterdammer, die 66e staat op de wereldranglijst, was op de indoorbanen in Kroatië duidelijk te sterk voor de in eigen land spelende Nikola Mektic: 6-4, 6-2.

De nummer 250 van de wereld, die een wildcard kreeg van de organisatie, werd vier keer gebroken en moest zich binnen een uur gewonnen geven.

Sijsling speelt nu tegen Michail Joezjni. De Russische titelverdediger is als derde geplaatst in Zagreb en had een bye in de eerste ronde. De twee speelden nog nooit tegen elkaar.

Dubbel

In het dubbelspel sneuvelde de Amsterdammer samen met Robin Haase al in de eerste ronde. In hun eerste toernooi na de verloren dubbelfinale op de Australian Open waren de thuisspelende Ivan Dodig en Mate Pavic met 6-2 en 6-3 te sterk.

Bij Haase en Sijsling liep in de slechts vijftig minuten durende partij vooral de tweede opslag niet. Mede daardoor kregen de Nederlanders zeven breakpunten tegen. Daarvan redden ze er vier. De enige breakkans die de Nederlanders kregen, werd door Dodig en Pavic weggewerkt.

Huta Galung

Jesse Huta Galung heeft de tweede ronde bereikt van het challengertoernooi in de Italiaanse plaats Bergamo. De Haarlemmer versloeg de Tsjech Jan Mertl dinsdag in twee sets: 7-6 (3) en 6-3.