HOOFDDORP - Caterham F1, het team van Giedo van der Garde, heeft dinsdag in Jerez de wagen voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. 

De CT03 is een vrij conventionele auto met slanke sidepods en een getrapte neus. Na de presentatie ging de Nederlander direct de baan op om zijn nieuwe wagen aan de tand te voelen.

Wat betreft technologische ontwikkeling lijkt Caterham een kleine voorsprong te hebben genomen op achterhoedeconcurrent Marussia, dat dinsdag eveneens de nieuwe auto liet zien.

De auto is voor het eerst helemaal geproduceerd in de fabriek van de renstal in het Engelse Leafield. De kleurstelling is wat anders dan die van vorig jaar. Het groen is lichter.

Op de zijkant van de bolide prijkt pontificaal de naam van het Nederlandse kledingmerk McGregor, de sponsor die Van der Garde heeft meegebracht naar Caterham.

Nieuwe regels

"Alle teams, of ze nu een klein of groot budget tot hun beschikking hebben, rijden in 2013 al met een oog gericht op 2014, wanneer er nieuwe regels komen", meldt Mark Smith, de technisch directeur van Caterham. "Dat aangepaste reglement geeft ons veel meer de kans om voordeeltjes te pakken dan statische regelgeving."

Het team gaat in de komende testperiode hard aan de slag om de nodige technologische updates gereed te hebben voor de eerste race in Australië.

Veertiende Nederlander

Van der Garde is de veertiende Nederlander in de Formule 1. Zijn teamgenoot is de Fransman Charles Pic. In 2011 vormden zij bij het GP2-team van Barwa Addax al een duo.

De Fransman eindigde dat seizoen met drie punten meer dan Van der Garde als vierde in de eindstand. De Nederlander legde zelf beslag op de vijfde plaats.

Vorig jaar reden de ervaren Heikki Kovalainen en Vitaly Petrov nog voor Caterham, dat toen beslag legde op de tiende plaats in het constructeurskampioenschap.