ATHENE - De Nederlandse tennissters hebben ook hun tweede wedstrijd in de strijd om plaatsing voor een promotie/degradatieduel in de Fed Cup verloren. In de olympische stad Athene was woensdag Oekraïne te sterk, 2-1. Eerder ging Oranje onderuit tegen Israël.

Om degradatie te voorkomen had de onervaren Nederlandse groep, onder leiding van coach Bogtstra, zich ten doel gesteld ten minste één ontmoeting te winnen. Dat moet nu gebeuren tegen Zuid-Afrika. Vooraf had de teamleiding al gesteld zich juist tegen dat land de meeste kansen toe te dichten.

Na de maximale nederlaag tegen Israël behaalden de Nederlandse vrouwen wel het eerste punt tegen de Oekraïnsen. In het dubbel wonnen Tessy van de Ven en Anouska van Exel van Maria Koritseva en Olga Savtsjoek (6-3 6-4). Daarentegen waren Michaëlla Krajicek (6-2 -3 tegen Elena Tatarkova) en Elise Tamaëla (6-2 7-6 tegen Beigelzimer) niet sterk genoeg.

In dezelfde poule won Israël ook zijn tweede wedstrijd. Tegen Zuid-Afrika werd het 2-1. Israël en Oekraïne hebben beide twee keer gewonnen, Nederland en Zuid-Afrika verloren tweemaal.