HOOFDDORP - De KNVB wil Robert Maaskant één duel schorsen. De trainer van FC Groningen heeft een schikkingsvoorstel ontvangen van de aanklager betaald voetbal.

Maaskant werd door arbiter Dennis Higler zaterdag naar de tribune verwezen tijdens AZ - FC Groningen (0-1).

De coach zou onfatsoenlijk hebben gereageerd op een waarschuwing van de scheidsrechter. De aanklager is van mening dat Maaskant de arbitrage in diskrediet heeft gebracht.

Ook neemt de bond het de coach kwalijk dat hij na zijn wegsturen niet op de tribune plaatsnam, maar in de gracht achter de dug-out van Groningen.

Maaskant moet uiterlijk dinsdagochtend 11.00 uur laten weten of hij de straf accepteert. Na afloop van de wedstrijd had hij al aangegeven het belachelijk te vinden dat hij was weggestuurd. Maaskant stelde dat hij alleen viermaal 'hé' had geroepen naar Higler.

Mathijsen

De gele kaart die Joris Mathijsen zondag kreeg tijdens Willem II - Feyenoord (1-3), is door de KNVB geschrapt.

Arbiter Richard Liesveld gaf Mathijsen een kaart die voor zijn teamgenoot Bruno Martins Indi had moeten zijn. Laatstgenoemde veroorzaakte een strafschop voor Willem II, waarna Liesveld abusievelijk Mathijsen op de bon slingerde.

Mathijsen bevond zich in de buurt van de overtreding, maar had geen deel rol het incident.

Op basis van de KNVB-reglementen is besloten de kaart voor Mathijsen niet te registreren. Omdat op het wedstrijdformulier door de arbitrage niet is aangegeven dat de kaart eigenlijk aan Martins Indi had moeten worden uitgedeeld, kan die niet meer op diens naam worden overgezet en vervalt de kaart dus in zijn geheel.

Elm 

AZ-middenvelder Viktor Elm is door de KNVB wel geschorst. Hij kreeg zaterdag de rode kaart tegen FC Groningen.

Elm moet één duel missen; de uitwedstrijd tegen Feyenoord komend weekeinde.