ARNHEM - Fred Rutten keert snel terug bij Vitesse. De trainer heeft zijn technische staf en de clubleiding maandag laten weten dat hij aan de beterende hand is.

De oefenmeester zal dinsdag of anders donderdag (woensdag is de selectie vrij) zijn werkzaamheden bij de Arnhemse club zal hervatten.

Rutten is sinds vrijdag, daags nadat hij forse kritiek leverde op de clubleiding na de bekernederlaag tegen Ajax, ziek. Assistent-trainer Stanley Menzo heeft Rutten de afgelopen dagen vervangen.

"Rutten heeft aangegeven dat het beter met hem gaat en dat hij zijn werkzaamheden snel wil hervatten. Daar zijn we blij mee", bevestigt een woordvoerster van Vitesse. Ze wil nog niet vooruitlopen op een mogelijk gesprek tussen de trainer en algemeen directeur Erwin Kasakowski.

''Dat gaat er ongetwijfeld komen, maar er is nog geen afspraak gemaakt. We wachten het moment af waarop Rutten daadwerkelijk in staat is zijn werkzaamheden bij de club te hervatten.''

Met Menzo aan het roer ging Vitesse zondag met 2-1 ten onder in de beladen Gelderse derby tegen NEC. De eerste drie competitieduels na de winterstop leverden de Arnhemmers slechts drie punten op.