VILLAJOYOSA - Johnny Hoogerland heeft bij zijn trainingsongeval in Spanje mogelijk ook inwendige verwondingen aan zijn rug opgelopen.

''We weten in ieder geval dat zijn ruggenwervels geraakt zijn'', bevestigde een woordvoerder van zijn ploeg Vacansoleil-DCM maandag.

Hoogerland ligt nog op de intensive care in een ziekenhuis in Villajoyosa waar hij nader wordt onderzocht. Volgens de woordvoerder is nog niet bekend of Hoogerland bij zijn val organen heeft beschadigd.

''Er is mogelijk sprake van inwendige bloedingen. We wachten nu de resultaten van het onderzoek af. Maandagmiddag weten we meer.''

Hoogerland maakte zondag in Villajoyosa een trainingsrit, toen hij op een licht dalende strook over het hoofd werd gezien door een afslaande auto en werd geschept.

Grote impact

Teambaas Daan Luijkx reageerde bij de NOS ontgoocheld. ''Wederom een verschrikkelijke tegenslag voor Johnny. Het zal ondertussen bij hem tussen zijn oren toch wel een grote impact gaan hebben. Ik heb ontzettend met hem te doen.''

Ploegleider Aart Vierhouten is onderweg naar Spanje om de renner bij te staan. Hoogerland was in voorbereiding op de Ronde van de Middellandse Zee. Anderhalf jaar geleden werd de Zeeuw wereldnieuws toen hij bij een val in de Tour in het prikkeldraad belandde.