MADRID - Trainer Claudio Ranieri van de Engelse voetbalclub Chelsea heeft dinsdag felle kritiek geuit op de Russische eigenaar van de Londense club, Roman Abramovitsj. De Italiaan zei in een interview met de Spaanse krant Marca dat de Russische oliemagnaat volstrekt geen verstand heeft van voetbal. Ook was vanaf het moment dat Abramovitsj aan de macht kwam bij Chelsea, duidelijk dat hij Ranieri kwijt wilde.

"Hij wilde de Engelse bondscoach Eriksson", zei Ranieri. "Toen Eriksson het aanbod weigerde, mocht ik blijven. Maar ik weet vrijwel zeker dat Abramovitsj mij aan het eind van dit seizoen ontslaat, zelfs als ik met Chelsea de Champions League win."

De oliemagnaat nam Chelsea in juli over en gaf sindsdien 205,5 miljoen euro uit aan nieuwe spelers. PSV'er Arjen Robben was voor miljoen euro zijn laatste aanwinst. Hij was de dertiende aankoop en de op vier na duurste. Dinsdag speelt Chelsea de eerste van twee halve finales in de Champions League tegen AS Monaco.

"Abramovitsj snapt niets van voetbal. Als hij begreep wat ik met Chelsea heb bereikt, zou hij mij wel meer waarderen", foetert Ranieri verder in het interview. "Al die aankopen maakten het er niet makkelijker op. Als hij dacht dat met geld alles te winnen valt, heeft hij het mis. Het is lastig genoeg om een team te smeden met zoveel sterspelers."