AMSTERDAM - Het Nederlands elftal gaat in een wit tenue met rode en blauwe vlakken toewerken naar het WK van 2014 in Brazilië. 

De internationals Kevin Strootman, Adam Maher en Ricardo van Rhijn presenteerden maandag in het Rijksmuseum, onder toeziend oog van bondscoach Louis van Gaal, het nieuwe uittenue.
Deze vervangt het zwarte tricot waar Oranje afgelopen jaar in voetbalde.

''Een mooi en strak tenue waar we trots op mogen zijn'', zei Van Gaal. ''Op dit moment is voor ons de eerste prioriteit om ons te kwalificeren voor het grote toernooi in Brazilië."

"Als je kijkt naar de Nederlandse talenten die we hier hebben rondlopen, ben ik er van overtuigd dat we dit halen.''

Het witte shirt heeft op de borst een rood vlak en onderaan bij de zoom een blauw vlak. De broek en sokken zijn eveneens wit.

Plastic flessen

Kledingsponsor Nike heeft bij de productie opnieuw gebruik gemaakt van gerecyclede plastic flessen, voor ieder tenue dertien stuks. Het thuistenue van het Nederlands elftal is volledig oranje.

De ploeg van Van Gaal speelt woensdag in de Amsterdam Arena tijdens de oefeninterland tegen Italië voor het eerst in het nieuwste tricot. Nike wilde niet zeggen hoe lang dit witte tenue gebruikt gaat worden.