AMSTERDAM - PSV-trainer Guus Hiddink is een brief bedreigd met een aanslag op zijn leven. De brief werd zaterdag op het adres van zijn ouders in Varsseveld bezorgd. Er is inmiddels aangifte gedaan bij de politie in Varsseveld, zo meldt PSV-perschef Pedro Salazar.

Over de inhoud van de brief wil Salazar niets kwijt. Voetbal International-hoofdredacteur Johan Derksen meldde maandag in het televisieprogramma Voetbal Insite dat in de brief staat te lezen dat er een molotov-cocktail naar de voetbalcoach zal worden gegooid als Hiddink één of meerdere spelers van Ajax aantrekt. Gedacht wordt dat de bedreiging is geuit door Ajax-supporters.

Salazar wil niet zeggen of er extra veiligheidsmaatregelen zijn getroffen rond Hiddink. Wel is de club extra alert. "Dat lijkt me logisch gezien deze tijd waarin bekende mensen aan de lopende band bedreigd worden", aldus de woordvoerder.

Hiddink is niet voor het eerst geconfronteerd met bedreigingen aan zijn adres. Eind 2002, vlak na zijn terugkeer naar Nederland, ontving hij tot tweemaal toe een kogelbrief. Hij overwoog toen korte tijd te stoppen met het trainerschap.