ROTTERDAM - Glenn Loovens maakt donderdagavond tijdens de eerste ontmoeting in de kwartfinale van de UEFA-beker bij PSV deel uit van de basiself van Feyenoord. De 18-jarige centrumverdediger vervangt Patrick Paauwe. De linkspoot is een wedstrijd geschorst als gevolg van een gele kaart die hij tijdens de laatste Europese ontmoeting tegen Glasgow Rangers kreeg.

Trainer Bert van Marwijk van Feyenoord wilde nog niet vertellen welke speler als linksback begint. Tijdens de afsluitende training voor het duel met PSV droeg zowel Mauricio Aros als Thomasz Rzasa het groene hesje van het beoogde basisteam. Een van de twee spelers wordt belast met de bewaking van de snelle rechtsbuiten Dennis Rommedahl.

Van Marwijk

In de ogen van Van Marwijk beschikt PSV over een betere selectie dan Feyenoord. "Ze zijn ook nog eens de ploeg in vorm. Dat wil niet zeggen dat ze voor mij ook de favoriet zijn. Wij gaan ook steeds beter voetballen. Bovendien hebben we al twee keer bewezen dat we aan PSV gewaagd zijn", doelde hij op de twee eerdere gelijke spelen in de competitie en het nationale bekertoernooi waarin Feyenoord na strafschoppen werd uitgeschakeld.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Zoetebier; Emerton, Loovens, Van Wonderen en Aros (Rzasa); Bosvelt, Tomasson en Ono; Kalou, Van Hooijdonk en Van Persie.

Pinas

Brian Pinas keert na dit seizoen terug naar De Kuip. De 23-jarige linksbuiten staat al sinds 1997 bij Feyenoord onder contract, maar kwam de afgelopen drie seizoen uit voor satellietclub Excelsior.

Pinas is niet de enige speler van Excelsior die komend seizoen wordt teruggehaald. Eerder werd al bekend dat Thomas Buffel weer wordt toegevoegd aan de A-selectie van Feyenoord.