LONDEN - De spelers van Chelsea kunnen een vermogen verdienen bij winst van de Champions League. De Russische miljardair en clubeigenaar Abramovitsj heeft 750.000 euro per speler in het vooruitzicht gesteld bij het binnenhalen van de cup met de grote oren.

De oliemagnaat nam Chelsea in juli over en gaf sindsdien in acht maanden 205,5 miljoen euro uit aan de aankoop van nieuwe spelers. PSV'er Arjen Robben was voor 18 miljoen euro zijn laatste aanwinst. Hij was de dertiende aankoop en de op vier na duurste. Chelsea treedt dinsdagavond in Stade Louis II tegen AS Monaco in de eerste wedstrijd van de halve finales.

De Londense club mist Damien Duff en William Gallas door blessures. Eidur Gudjohnsen en John Terry kwamen maandag wel door de fitheidstest. Door de blessure van Gallas zal het hart van de verdediging bestaan uit Desailly en Terry.

Desailly is de beste vriend van Didier Deschamps, de trainer van AS Monaco. De twee speelden samen bij Nantes, Marseille, Chelsea en het Franse elftal. Deschamps (35) was de aanvoerder van de Franse ploeg die in 1998 wereldkampioen en twee jaar daarop de Europese titel veroverde. Van Desailly verwacht hij geen vriendendienst. "Hij is prof en er op uit mijn avond te bederven."

In de ogen van Deschamps is Chelsea de favoriet. "Als een club in de aanval kan starten met Hasselbaink en Gudjohnsen en kan eindigen met Crespo en Mutu, moet die iets in zijn mars hebben. We zullen constant alert moeten zijn in de verdediging. Ik verwacht dat Chelsea niet op zijn Engels zal spelen. De ploeg zal voorzichtig opereren, op de nul spelen."

Deschamps is bereid zijn contract met AS Monaco dat doorloopt tot medio 2005 uit te dienen. Maar niet als prins Albert in de zomer besluit tot uitverkoop. De club uit het vorstendom heeft een schuld van bijna 50 miljoen euro en is nog niet in het bezit van een licentie voor het volgende seizoen.

Albert heeft verklaard elk bod op welke speler dan ook serieus te nemen. "We kunnen het ons niet veroorloven een goed bod af te slaan." Morientes, gehuurd van Real Madrid, Giuly en Rothen staan in de etalage.