MONACO - Sjeng Schalken heeft zijn gravelseizoen met een nederlaag geopend. De 27-jarige Limburger was maandag in de eerste ronde van het Masterstoernooi in Monaco volstrekt kansloos tegen de Argentijn Agustin Calleri, 1-6 3-6.

Het was de derde opeenvolgende keer dat Schalken in de eerste ronde van een toernooi uit de Masters Series werd uitgeschakeld. In Indian Wells verloor hij van Escudé, in Key Biscayne werd hij gediskwalificeerd tegen Canas. Tegen Calleri, een rasechte gravelbijter en nummer 21 van de wereld, pakte hij slechts vier games in zijn woonplaats. De twee stonden voor de eerste keer tegenover elkaar.

Het is alweer vijf weken geleden dat Schalken zijn laatste overwinning behaalde. In Dubai versloeg hij Santoro toen in de tweede ronde, waarna hij in de kwartfinales ten onder ging tegen Nieminen. In de Daviscup tegen Spanje zat hij aanvankelijk op de reservebank. Hij kwam alleen in de laatste, niet meer van belang zijnde, partij tegen Moya in actie. Die verloor hij in twee sets.