VALENCIA - Valencia weet Real Madrid in de Primera Division weer naast zich op de eerste plaats. De koploper speelde zondagavond voor eigen publiek gelijk tegen Real Sociedad (2-2), maar bleef door een beter onderling resultaat en een beter doelsaldo nog wel eerste.

Valencia mocht overigens niet mopperen met dat ene punt. Mista maakte pas in blessuretijd gelijk. Xabi Alonso en Karpin (strafschop) brachten de bezoekers halverwege de tweede helft op een 2-0-voorsprong. Het eerste doelpunt van Valencia kwam op naam van Vicente.

Real Madrid herpakte zich zaterdagavond in de Spaanse competitie. Na twee dompers, de uitschakeling in de Champions League en een thuisnederlaag tegen Osasuna, won de ploeg de uitwedstrijd bij stadgenoot Atletico Madrid met 1-2. Solari en Helguera scoorden voor de bezoekers, Paunovic trof namens Atletico doel uit een strafschop.

Barcelona

FC Barcelona heroverde de derde plaats. De ploeg van Frank Rijkaard was zondagavond in Camp Nou al na ruim een half uur klaar met Málaga. Toen hadden Saviola, Luis Garcia en Cocu al 3-0 op het scorebord laten zetten. Het zou ook de eindstand zijn.

Behalve voor Cocu had Rijkaard in zijn elftal ook plaats ingeruimd voor Reiziger, Van Bronckhorst en Davids. De laatste keerde na rust niet terug. Iniesta was zijn vervanger. Kluivert en Overmars zagen vanaf de bank hoe goed Barça in de eerste helft speelde. Alleen Overmars mocht nog even meedoen. Hij draafde in de slotfase op voor Luis Garcia. Puyol mist volgende week waarschijnlijk de topper tegen Real Madrid. Hij liep vlak voor het rustsignaal een spierblessure op.

Deportivo

Barcelona heeft nu weer twee punten voorsprong op Deportivo la Coruna, dat zaterdag tegen Valladolid niet verder kwam dan 1-1. Onderaan viel al na één seizoen in de Primera Divison het doek voor Murcia. Door een nederlaag voor eigen publiek tegen Betis (0-1) valt degradatie niet meer af te wenden.