BUENOS AIRES - De voormalige Argentijnse voetbalvedette Diego Maradona (43) is zondag in kritieke toestand opgenomen op de afdeling intensieve zorg van een Argentijns ziekenhuis. Volgens de behandelende artsen heeft hij een hartaanval gehad.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De Argentijnse volksheld ligt aan beademingsapparatuur. Maradona's vader, zijn ex-vrouw en hun twee kinderen zouden in het ziekenhuis aanwezig zijn. Zijn artsen lieten in een verklaring weten dat zij pas over een dag of twee iets kunnen zeggen over zijn vooruitzicht op herstel.

Overdosis

Het televisiestation TN meldde dat een overdosis drugs de oorzaak is geweest van Maradona's toestand, maar dat is niet door diens artsen bevestigd. De zender baseerde zich op bronnen uit de naaste omgeving van de oud-voetballer.

Maradona speelde in eigen land voor onder meer Boca Juniors en Newells Old Boys en in Europa voor Napoli, Barcelona en Sevilla. Hij speelde 91 interlands voor Argentinië, waarin hij 34 maal scoorde. In 1986 leidde hij zijn ploeg in Mexico naar de wereldtitel.

Maradona's imposante carrière werd ontsierd door drugsgebruik. Tijdens zijn periode bij Napoli werd hij al eens geschorst na een positieve test op cocaïne. Sinds 2000 heeft Maradona veel tijd doorgebracht in een ontwenningskliniek op Cuba.