UTRECHT/GRONINGEN/AMSTERDAM/VOLENDAM - Feyenoord heeft zondagmiddag eenvoudig van FC Utrecht gewonnen: 3-0. Dankzij drie treffers na rust houden de Rotterdammers uitzicht op de tweede plaats in de eindklassering.

Vier duels voor het einde van de competitie heeft Feyenoord nog steeds drie punten minder dan PSV. Smolarek maakte twee doelpunten in de Galgenwaard. Kuijt scoorde eenmaal.

Video: FC Utrecht - Feyenoord

Bekijk video: FC Utrecht - Feyenoord
Breedband
Modem

AZ

AZ heeft zondag bij FC Groningen opnieuw punten verspeeld: 1-1. Vorige week faalden de Alkmaarders bij FC Zwolle (0-2). Smit maakte vroeg in de tweede helft het doelpunt voor FC Groningen. In de slotfase tekende invaller Wijker voor de gelijkmaker. Ondanks de twee tegenvallers kan AZ Europees voetbal nauwelijks meer ontgaan.

Ajax

Ajax heeft zich zondagmiddag niet kunnen revancheren voor alle negatieve publiciteit na de supportersrellen van afgelopen donderdag op sportpark De Toekomst. Toen mishandelden Ajax-fans spelers van Jong Feyenoord. In de ArenA hield RBC Roosendaal de Amsterdamse ploeg knap op een 1-1-gelijkspel.

De Brabanders kwamen door een doelpunt van verdediger Hellemons al na drie minuten voor. Van der Vaart maakte na een half uur de gelijkmaker. Na rust was het spel van Ajax bedroevend en had RBC de beste kansen op de overwinning. RBC-speler Nuno schoot in de 89e minuut nog op de paal.

Video Ajax - RBC

Bekijk video: Ajax - RBC Roosendaal
Breedband
Modem

Ode Thompson heeft zich zondagmiddag voorgoed onmogelijk gemaakt bij RBC Roosendaal. De aanvaller van de Roosendalers weigerde in de blessuretijd van de wedstrijd tegen Ajax (1-1) in te vallen.

"Hij zal zich wel beledigd hebben gevoeld'', aldus trainer Robert Maaskant. "Maar als je het in zo'n wedstrijd niet in je botte hersens haalt om het teambelang te laten prevaleren, heb ik je niet meer nodig. Hij hoeft mij nooit meer onder ogen te komen.''

Volendam

Net als de concurrentie heeft ook Volendam in de strijd tegen degradatie punten gepakt. Volendam won zondag in eigen stadion met 4-2 van NAC Breda. De ploeg blijft op basis van het doelsaldo onderaan in de eredivisie staan, maar heeft evenveel punten als Vitesse. FC Zwolle heeft één punt meer.

Boukhari en Boussaboun brachten NAC binnen twaalf minuten op een voorsprong van 0-2. Buijs, Bridji, Steur en weer Bridji scoorden daarna voor de thuisclub.