AMSTERDAM - PSV heeft zaterdag voor eigen publiek met 3-0 vanNEC gewonnen. Kezman maakte twee doelpunten en is nog een trefferverwijderd van zijn honderdste treffer voor de Eindhovense club.Van Bommel maakte het derde doelpunt voor PSV.

Door de overwinningvan PSV kan Ajax, dat zondag thuis tegen RBC speelt, dit weekeindenog geen landskampioen worden.

Video: PSV - NEC

Bekijk video: PSV- NEC
Breedband
Modem

Kostbare zege FC Zwolle

FC Zwolle heeft een kostbare zegebehaald op SC Heerenveen: 1-0. Zuurman maakte vlak voor de rust hetdoelpunt. Door de verrassende zege, de derde in een ongeslagenserie van vijf duels, klom FC Zwolle over Vitesse naar de zestiendeplaats op de ranglijst. Voor het onherkenbare SC Heerenveen was hetde eerste nederlaag in twaalf competitiewedstrijden.

Zege geeft ADO Den Haag meer lucht

ADO Den Haag kan weer wat ruimer ademhalen. DeHagenaars wonnen in het Zuiderpark met 1-0 van FCTwente, waardoor ADO Den Haag ruimer afstand nam van de onderstedrie plaatsen. Stroeve besliste het duel in de eerste helft.

Roda JC op valreep gelijk bij RKC

Door een laat doelpunt van Luijpers heeft Roda JC een punt gehaald bij RKC, 1-1. De verdediger zorgde inblessuretijd voor de gelijkmaker. De thuisclub had lang opvoorsprong gestaan door een treffer van Boutahar, die kort voorrust scoorde.