APELDOORN - Leontien van Moorsel heeft de eerste wedstrijdvan de @Home topcompetitie voor vrouwen op haar naam gebracht. Derenster van Farm Frites-Hartol won de Ronde van Gelderland metlichte voorsprong op ploeggenote Mirjam Melchers en Arenda Grimbergvan Therme.

De klassieker met start en finish was zeker de moeite van hetbekijken waard. Al op tachtig kilometer van de finish, toen er nogmaar 47 kilometer waren afgelegd, ontsnapten Van Moorsel, Melchersen Grimberg op de Zijpenberg bij Arnhem uit het peloton. Nadat derijdsters de heuvelzone rond de Posbank hadden verlaten, wist hetfel jagende peloton de achterstand van veertig naar tien tellenterug te brengen.

Opgelucht

Mede door het afstopwerk van Farm Frites en Therme liepen dedrie koplopers in de finale-omlopen opnieuw uit. Van Moorsel wasopgelucht in Apeldoorn. "Je zult het toch meemaken dat je 75kilometer vooruit rijdt en op het laatst nog even wordtvoorbijgereden. Daarom hebben we in de finale nog een extra tandjebijgestoken."

Voor Van Moorsel is de topcompetitie geen doel dit seizoen. "Ikweet nog niet in welke wedstrijden ik nog kan rijden, veel ligteraan hoelang ik nodig heb om van de weg naar de baan om teschakelen en andersom. Dit in verband met het WK op de piste eindmei."

Voor Grimberg was er geen beginnen aan in de sprint. "Ik zatnatuurlijk in de tang bij de twee rensters van Farm Frites. ToenVan Moorsel in de slotfase demarreerde, besloot ik haar te latengaan, omdat anders Melchers zou profiteren van mijn werk. Maargezien de samenstelling van de kopgroep kan ik wel leven met deuitslag."

Van Moorsel leidt in de topcompetitie, Nederlans kampioeneSusanne de Goede (Ton van Bemmelen) mocht na afloop de witte truivan het jongerenklassement aantrekken.