LONDEN - Portsmouth heeft zaterdagmiddag voor eendaverende stunt gezorgd door met 1-0 van Manchester United tewinnen. De degradatiekandidaat deed daarmee goede zaken in deonderste regionen van de Premier League. Door de overwinning heeftde ploeg een gat van vijf punten geslagen met Leeds United. Leedsstaat op de derde plek van onderen, een degradatieplaats.

Omdat ook Chelsea zaterdagmiddag punten verspeelde in dethuiswedstrijd tegen Everton (0-0), lijkt de titel voor Arsenal zogoed als zeker. De Londense ploeg won vrijdagavond al overtuigendvan Leeds United. Mede door vier goals van Henry werd het 5-0. Opde ranglijst heeft de Londense ploeg nu een voorsprong van negenpunten op naaste belager Chelsea. Bovendien heeft Arsenal éénwedstrijd minder gespeeld. Arsenal moet nog vijf wedstrijdenspelen, Chelsea nog vier.

Voor Manchester United, dat zaterdag speelde zonder de inmiddelsvan een knieblessure herstelde Ruud van Nistelrooij, is de tweedeplaats verder uit zicht gekomen. De ploeg staat op vier punten,maar heeft nog één duel te goed. Mogelijk brengt de onderlingewedstrijd tussen Manchester United en Chelsea (op 8 mei) debeslissing in de strijd om de tweede plaats, die recht geeft opdirecte deelname aan de Champions League.

In de degradatiezone deed Wolverhampton Wanderers goede zaken.De nummer laatst won met 2-0 van Middlesbrough en kwam daarmee opgelijke hoogte met Leicester City, dat met 1-0 verloor bijBlackburn Rovers. Leeds, Leicester en Wolverhampton staan op deplaatsen die direct tot degradatie leiden. Manchester City staatnog net boven de streep.