TILBURG - Willem II onderzoekt de mogelijkheid juridische stappen te nemen tegen Yassine Abdellaoui. De voetballer liep een week geleden boos weg bij de training, en liet zich sindsdien niet meer bij de eredivisionist zien.

Ook na diverse verzoeken van de Tilburgse club, meldde Abdellaoui zich niet meer op de training. Als reden gaf de Marokkaan dat hij niet de motivatie kon opbrengen onder de huidige technische staf te spelen. "Onze juristen buigen zich nu over de zaak", zegt manager Martin van Geel. Willem II overweegt de -jarige voetballer aan te klagen wegens werkweigering.

Inmiddels heeft Abdellaoui gevraagd te worden verhuurd aan een andere club, maar daar wil de Tilburgse club nog niet aan meewerken. ,,We nemen deze zaak heel hoog op", aldus Van Geel. "Misschien ligt de oplossing in het ontbinden van zijn contract. Maar dan wel met schadeloosstelling voor de club, want Abdellaoui houdt zich eenzijdig niet aan zijn verplichtingen."

De aanvaller komt uit de jeugdopleiding van Willem II en debuteerde in 1992 in het eerste elftal. Twee jaar later moest hij weg uit Tilburg, nadat hij in het spelershome zijn broek had laten zakken. Daarna speelde hij voor NAC, Rayo Vallecano en NEC, alvorens hij bij zijn oude club terugkeerde.