AMSTERDAM - Ajax heeft besloten verhoogdeveiligheidsmaatregelen te nemen voor spelers uit de selectie. Hetaantal spelers is niet nader genoemd. De beslissing is genomen nade ongeregeldheden donderdagavond bij de wedstrijd Jong Ajax - JongFeyenoord.

Na afloop van die wedstrijd vielen supporters van Ajax despelers van Feyenoord aan. Jorge Acuna werd het ziekenhuisingeslagen. Robin van Persie kreeg stoten in het gezicht en tegenhet lichaam. Ook Gerard de Nooijer en Danko Lazovic kregen klappen.Coach Mario Been moest vluchten nadat hij met een mes was bedreigd.

Wraakneming

Uit supporterskringen van Feyenoord zijn geluiden waargenomenover wraakneming. Ajax besloot tot maatregelen om de spelers tebeschermen. De club stelde zaterdag dat het niet om bodyguardsgaat. "Onze spelers zullen extra in de gaten worden gehouden",zei een woordvoerder van de koploper in de eredivisie.

International Rafael van der Vaart van Ajax heeft wel eenlijfwacht in dienst genomen. Hij deelde dat mee in zijn column inhet ochtendblad De Telegraaf. Van der Vaart is op zijn eigenwebsite bedreigd. "Er is een supergevaarlijke situatie ontstaan.Gezien de serieuze bedreigingen aan mijn adres heb ik besloten eenbodyguard in de arm te nemen. Ik ga niet meer alleen de straatop", schreef hij.

Ajax zei het te betreuren dat er een naam bekend is geworden vaneen speler uit de selectie voor wie verhoogdeveiligheidsmaatregelen zijn getroffen.